Разопакованите продукти ползват ли се от правото за гаранция?

Да. Разопакованите продукти се ползват от правото за гаранция съгласно издадения сертификат за гаранция от Еунимаг. Гаранцията не покрива същия период, както опакования чисто нов продукт.


Разопакованите продукти могат ли да се ползват от правото на връщане в 30 дневен срок?

Да. Разопакованите продукти се ползват от правото на връщане в 30 дневен срок съгласно информацията тук.


Могат ли да се върнат разопакованите продукти?

Да. Разопакованите продукти се ползват със същите условия за връщане, както и новите неразопаковани.


Дефектният продукт е закупен от партньор в Pc-Ita. Как да процедирам?

В случай, че си закупил продукт, предлаган от партньор в Pc-Ita, си получил сертификат за гаранция с всички детайли за поправката му в съответните срокове. Гаранцията на продуктите, предлагани от нашите партньори, е предоставена от тях или от оторизиран техен сервиз.


Продуктът се развали. Как да процедирам, за да бъде поправен?

Провери дали е валиден сертификатът за гаранция. Ако си получил Сертификат за гаранция от Pc-Ita , трябва да попълниш Формуляра за поправка на продукт , за да бъде взет от куриер и доставен в нашия сервиз. 


Мога ли да донеса лично продукта за поправка?

Продукти, за които е необходима поправка, ще бъдат изпращани само чрез нашите куриери.


Мога ли да добавя ваучер към изпратена поръчка?

Не може да се добавя ваучер след изпращане на поръчката. За да го използваш, трябва да изпратиш нова поръчка.


Не съм удовлетворен от продукта. Как да процедирам, за да го върна?

За продукти предлагани от Pc-Ita можеш да попълниш Формуляра за връщане на продукт, но не и по-късно от 30 календарни дни след получаването/вземането  му. Продуктът трябва да бъде върнат в същото състояние, в което е бил доставен. Връщането на продукта е напълно безплатно. За продукти, предлагани от парньори на Pc-Ita Marketplace разполагаш с 14 (четиринадесет) дни от датата на получаване на стоката и можеш да попълниш Формуляра за връщане на продукт. Таксата за връщане на продукти предлагани от Marketplace партньори е различна в зависимост от услугите на куриерската фирма, с която работи търговецът. За повече информация можеш да се свържеш с партньора, от който се предлага продукта, като неговите данни за връзка можеш да откриеш в специалната му страница.Не съм получил фактура. Какво да направя, за да ми бъде предоставена?

Влез в твоя акаунт, в полето „История на поръчките“, и от менюто избери поръчката, за която имаш нужда от фактура. Натисни „Свали“ и запази фактурата на компютъра си.Нямам сертификат за гаранция в колета. Как мога да го получа?

Сертификатът за гаранция се издава в електронен формат и може да го откриeш в твоя акаунт на секция “История на поръчки“. За продукти със сертификати за гаранция издадена директно от производителя, ще може да го откриеш в кутията на съответния продукт при доставка.Не съм получил ваучер

Възвръщаеми ваучери се получават от определени кампании и се изпращат на попълнения от теб имейл адрес при финализиране на поръчката. Ако си направил поръчка по телефона, те молим да се увериш, че ще ни предоставиш ясно твоя активен имейл адрес.


В какъв срок ще си получа парите от върнат продукт?

Сумата ще ти бъде възстановена в срок от най-много 14 дни, след като формуляра бъде одобрен. Препоръчваме сумите да бъдат връщани по банкова сметка, но може да заявиш и връщане чрез метода, с който си платил. Сумите, платени онлайн задължително се връщат по банковата карта, от която са получени.


За връщането на сумата за продукти предлагани от Pc-Ita Marketplace е нужно да се свържеш с партньора, от който се предлага продукта, като неговите данни за връзка можеш да откриеш в специалната му страница.


Как да проверя дали продуктът може да бъде върнат до 30 дни?

Продуктът може да бъде върнат, ако е в същото състояние, в което е бил доставен ( няма драскотини, увреждания, непълен комплект аксесоари, увредена опаковка /кутия, токови удари ) и не е част от изключенията, посочени тук. Връщането на продукта е напълно безплатно. Съветваме те да пробваш закупените продукти, без да премахваш етикетите, тъй като могат да се повредят или загубят. Имай предвид, че продукт, върнат без етикет, не може да бъде пуснат за повторна продажба.


Таксата за връщане на продукти предлагани от Marketplace партньори е различна в зависимост от услугите на куриерската фирма, с която работи търговецът. За повече информация можеш да се свържеш с партньора, от който се предлага продукта, като неговите данни за връзка можеш да откриеш в специалната му страница.


Има ли продукти, които не мога да върна?

Продукти като бельо, козметика, цели бански, както и долната част на бански костюми не подлежат на връщане поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето. Всеки артикул, неподлежащ на връщане, съдържа информация за това в описанието си.Мога ли да заменя поръчан продукт?

За съжаление, поръчани продукти не могат да бъдат заменени с други. Ако желаеш артикул с друг номер, който е наличен, може да направиш нова поръчка.


Какви документи са необходими, за да върна продукт?

Няма нужда от никакви документи. Достатъчно е да попълниш формуляра за връщане от своя профил и да се увериш, че продуктите отговарят на условията за връщане: без следи от употреба, замърсявания или повреди, и придружени от специфичните за продукта документи. Запазваме си правото да откажем връщане за продукт, който не е в добър търговски вид.


Какъв е адресът за връщане на продукти?

Няма нужда да отбелязваш адреса на опаковката. Всичко, което е необходимо да направиш е да запечаташ пратката безопасно. След като попълниш онлайн формуляра за връщане, куриерът ще дойде, за да вземе пратката, за която вече предварително има необходимата информация на базата на попълнения формуляр за връщане.


Кога да очаквам куриера да вземе обратно пратката?

Куриерът ще дойде да вземе обратно пратката в рамките на 2-4 работни дни след изпращане на формуляра за връщане.


Кога ще ми бъде възстановена сумата?

Веднага след като връщането бъде обработено, ще възстановим съответната сума по сметката, посочена във формуляра за връщане, ако е посочена такава, а ако плащането е било извършено онлайн - по дебитната или кредитната карта. След превод от наша страна, сумата ще е налична до 2-3 работни дни, според политиката на обслужващата банка.


Колко струва връщането на продукт?

Всички връщания в секция Връщане на стока в Моят профил, направени чрез попълване на Формуляра за връщане, е напълно безплатно за всеки генериран електронен формуляр, с който се заявява отказ от договора, сключен от разстояние. Един формуляр може да съдържа продукти само от една поръчка.


Как ще разбера дали продуктът ми е поправен?

След като си изпратил продукт за поправка, максималният срок, в който ще ти бъде върнат е 30 дни. След диагностикацията на дефекта от сервиза ни ще се свържем с теб по имейл или на посочения телефонен номер, за да ти предоставим пълна информация. Ако разбира се имаш въпроси относно протичането на статуса за поправка можеш да се свържеш с нас чрез формуляра тук или на телефон .


Колко време имам на разположение да взема пратката си от офис на куриерската фирма?

За пратки доставяни с куриерска фирма Еконт имаш на разположение 7 работни дни, за да вземеш пратката си от техен офис.


За пратки доставяни с куриерска фирма Рапидо имаш на разположение 14 календарни дни, за да вземеш пратката си от техен офис.


За пратки доставяни с куриерска фирма Спиди имаш на разположение 7 календарни дни, за да вземеш пратката си от техен офис.


Кои са предимствата от поръчката онлайн?

Поръчката онлайн ти носи редица предимства:


  1.  Може да бъде направена по всяко време от денонощието и се обработва автоматично съгласно реда на нейната регистрация;

  2. Резервацията на продуктите се прави автоматично при изпращане на поръчката, ако продукта е със статус „Наличен“;

  3. Не чакаш на опашки и не пренасяш ти тежките торби и продукти до дома си;

  4. Лесно е за проследяване – влизайки в твоя акаунт, можеш да провериш по всяко време какъв е статуса на твоята поръчка и къде точно се намира.


Получих дефектен продукт, какво трябва да правя?

За продукти, предлагани от Pc-ita, трябва да попълниш Формуляра за връщане на продукт. След приемането на дефектния продукт ще може да избереш между доставката на същия продукт, използването на сумата за нова поръчка или да ти върнем обратно парите.


Загубих кода за намаление или ваучера. Как да процедирам?

Ако си изтрил имейла с кода на ваучера за отсъпка или не можеш да го откриеш е нужно само да се свържеш с нас по удобен за теб начин. Можеш да ни изпратиш информация от тук или да се свържеш с отдел обслужване на клиенти на телефон  и ще ти изпратим отново кода, за да можеш да го използваш и да си поръчаш желания продукт. Ще ни бъде нужен само имейл адреса, на който е бил изпратен.


Добавих ваучер към поръчката си, но стойността не се приспада. Как да процедирам?

Ако си получил ваучер подарък или от промоция, трябва да провериш дали си спазил условията за ползване на ваучера ( срок на валидност и продукти, за които може да се използва ), които можеш да откриеш на твоя имейл, когато е изпратен и кода на ваучера или в правилника на съответната действаща кампания от която си го получил. Ако, въпреки изпълнението на условията за прилагане на ваучер, все още не се добавя към поръчката ти, те молим да се свържеш с нас чрез формуляра тук или телефон 


Обърках данните за издаване на фактурата. Искам фактура на юридическо лице ( фирма ), как да постъпя?

Ако след като си регистрирал своята поръчка си установил, че въведените данни не са коректни и желаеш да се променят по някакъв начин (на фирма, смяна на телефон или име) е необходимо само да се свържеш с нас на посочения телефон. Важно е да знаеш, че промяна по фактурата може да бъде направена ако поръчката е фактурирана в рамките на 35 дни.


Защитени ли са данните ми, когато пазарувам във Pc-Ita ?

Разбира се, напълно безопасно е да пазаруваш на страницата на Pc-Ita. Цялата информация се съхранява при изключително висока сигурност. В допълнение достъпът до профила на всеки клиент е ограничен с уникална парола.  ФД е регистриран в румънския Регистър за обработка на личните данни под № 6606. За повече информация относно защитата на личните данни, моля, разгледайте Общите условия.

С кого мога да се свържа за допълнителни въпроси?

Можеш да се свържеш с отдел Обслужване на клиенти на имейл адрес или на телефон (на цената на един градски разговор).